středa 19. září 2012

Zapečený hermelín

Zbožňuji grilovanou zeleninu, mohla bych ji jíst od rána do večera. Mám ráda sýry, i když je nesmim. A mám ráda tohle jídlo, které se hodí na teplé večery, kdy je možnost grilovat venku.
Suroviny:
1 velká cibule
2 stroužky česneku
asi 1 balení cherry rajčátek
1/2 hrnku bazalky
1 chilli paprička(není nutná)
sůl
pepř
sladká paprika
olivový olej
hermelín
Postup:
Nejdříve si osmažíme cibulku na oleji. Na závěr přidáme nakrájený česnek a promícháme.
Rajčata smícháme společně s natrhanou bazalkou, okořeníme solí a pepřem. Jestli máte rádi pálivější jídlo, tak můžete přidat chilli papričku. Zapékací mísu si vytřeme trochou oleje, pokrejeme cibulkou s česnekem a na to rozprostřeme směs rajčat a bazalky. Navrch vyskládáme hermelín, který můžeme posypat sladkou paprikou nebo jiným kořením a dáme zapéct. Podáváme s opečenou zeleninou.

1 komentář: